Gnocchi di patate
INGREDIENTI
1 Kg Patate rosse
300 g Farina 0
1 Uovo
Sale q.b.
1 Kg Patate rosse
300 g Farina 0
1 Uovo
Sale q.b.
Lessare le patate a partire da acqua fredda salata. Cuocerle per circa 40 minuti da quando l'acqua inizia a bollire. Per essere sicuri che siano cotte provate a infilare i rebbi di una forchetta;se entrano agevolmente le patate sono pronte. Sbucciare le patate tiepide e passarle allo schiacciapatate, lasciandole cadere sul tavolo spolverato di farina.
Unire progressivamente il resto della farina, l'uovo , il sale e impastare velocemente.
Dividere l'impasto e ricavare dei lunghi filoni di 2 cm di diametro.
Tagliare a tocchetti di 2 cm. E passateli sui rebbi di una forchetta per dare la forma tipica dello gnocco. Lessare in acqua bollente e salata e scolare quando sono tutti a galla. Condire a piacere e servire.
INGREDIENTS
1 Kg Red potatoes
300 g Flour 0
1 egg
Salt to taste.
1 Kg Red potatoes
300 g Flour 0
1 egg
Salt to taste.
Boil the potatoes starting from cold salted water. Cook them for about 40 minutes after the water starts to boil. To be sure that they are cooked, try to insert the prongs of a fork; if they enter easily, the potatoes are ready. Peel the warm potatoes and pass them to the potato masher, letting them fall on the table sprinkled with flour.
Gradually add the rest of the flour, egg, salt and knead quickly.
Divide the dough and make long strands of 2 cm in diameter.
Cut into 2 cm pieces. And pass them on the prongs of a fork to give the typical shape of the gnocco. Boil in boiling salted water and drain when they are all afloat. Season to taste and serve.
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