PASTA ALLE MELANZANE E RICOTTA
INGREDIENTI per 4 persone:
320 g di mezze penne (pasta corta )
2 melanzane piccole
1 cipolla piccola
2 manciate di olive nere denocciolate (varietà peranzana)
1 piccola manciata di capperi
100 g di ricotta fresca
3 cucchiai d'olio evo
sale o dado vegetale granulare q.b.
Lavare e tagliare le melanzane a rondelle e saltarle in un tegame con l'olio, la cipolla tagliata, le olive e i capperi. Cuocere per 10 - 15 minuti, regolando di sale.
Cuocere la pasta in abbondante acqua bollente salata. Scolare e condire con le verdure e la ricotta.
Ingredients for 4 people:
320 g of mezze penne (short pasta)
2 small aubergines
1 small onion
2 handfuls of pitted black olives (peranzana type)
1 small handful of capers
100 g of fresh ricotta
3 tablespoons of extra virgin olive oil
salt or vegetable granules to taste
Wash and cut the aubergines into thin slices and sauté them in a pan with the oil, the chopped onion, the olives and the capers. Cook for 10 - 15 minutes, seasoning with salt.
Cook the pasta in abundant salted boiling water. Drain and season with the vegetables and the ricotta.
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