Risotto con zucchine e vongole al curry


 Ingredienti per 4 ersone:

320 g di riso Carnaroli

2 zucchine medie

1/2 cipolla rossa

Vino bianco

250 g di vongole surgelate

Curry

Latte

Brodo vegetale ( o se avete fretta acqua calda e dado)

Pepe

Prezzemolo

Olio evo


Tagliare le zucchine a tocchetti e rosolarle con la cipolla in un tegame con un po'di acqua. Aggiungere il riso e sfumare con mezzo bicchiere di vino bianco. Aggiungere il brodo e portare a cottura.

In un altro tegame rosolare le vongole surgelate con un po'di vino. Aggiungere un cucchiaino di curry e del latte e cuocere per una decina di minuti.

Servire il riso aggiungendo le vongole, del prezzemolo, un po'di olio a crudo e del pepe macinato al momento.


Ingredients for 4 people:

320 g of Carnaroli rice

2 medium zucchini

1/2 red onion

White wine

250 g of frozen clams

Curry

Milk

Vegetable broth (or if you are in a hurry hot water and vegetable granules)

pepper

Parsley

Extra virgin olive oil


Cut the zucchini into chunks and sauté them with the onion in a pan with a little water. Add the rice and simmer with half a glass of white wine. Add the broth and cook.

In another pan, sauté the frozen clams with a little wine. Add a little oil and a teaspoon of curry; then  add a little milk and cook for about ten minutes.

Serve the rice adding the clams, parsley, a little raw oil and freshly ground pepper.

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