MERINGHE PERFETTE
B:Finalmente ho trovato come si fanno le meringhe!!!💪
S:...si...montare bene con lo zucchero a velo e cuocere a forno bassissimo...
B: Brava...ma non è così😜...anche io le ho sempre fatte con questo metodo e non mi venivano male..ma erano sempre molliccie, appiccicose...
S:...e allora cosa fai?
B: va bene lo zucchero semolato normale e si cuociono a 120/130°C🙌
S: no...non è possibile😳😳
B: eccole...
Ho visto più video di you tube e alla fine ho provato il sistema più usato e che ricordava un po' le meringhe della pasticceria vicino a casa mia quando ero piccola, belle croccanti fuori e morbide dentro.
S: Come Proust ...Alla Ricerca del Tempo Perduto...adesso allora giri la ricetta anche a me😋😍
S: ... yes ... whisk with powdered sugar and bake at a very low temperature ...
B: Yep ... but it's not like that ... I've always made them that and they were not bad .. but they were always soggy, sticky ...
S: ... so how do you do?
B: normal caster sugar is fine and you cook them at 120/130 ° C🙌
S: no ... it's not possible😳😳
B: here they are ...I also saw more videos on Youtube and at the end I've decided to try the most used system which also reminded me a bit of the meringues from the pastry shop near my house when I was a child... they were nice crispy outside and soft inside.
S: Just like In Search for Lost Time Now by Proust...so give me this recipe!😋
Before starting remember that meringues have a fairly fast procedure, but they occupy the oven for about ten hours.
First of all weigh the egg whites. 3 egg whites are about 100gr and are enough for a medium-large meringues pan
Multiply the weight of the egg whites by 2 and a half times. This will be the weight of the granulated sugar we need. In my case for 100 gr of egg whites I used 250gr of sugar.
Preheat the static oven to 120 ° C
Begin to whisk the egg whites WITHOUT SUGAR for a couple of minutes, until they start to swell. Without the egg whites, they whisk better. I used a blender and left it on the second notch for the speed.
Start putting a third of the sugar and whisk for about 5 minutes.
At this point add the remaining sugar little by little, always whiking with a blender or a mixer..
If you want, you can add a few drops of lemon juice. It removes the smell of the egg and makes the meringues shinier. I did not use it but they were good anyway.
Stop whisking when the mounted egg whites are dense. The egg white must appear a bit like shaving foam, but denser and stickier.
Fill a sac a poche with the dough and place it in small heaps slightly spaced on a baking tray covered with greaseproof paper. If you don't have a sac à poche or a syringe, you can use a spoon and make small heaps.
Put them in the oven on the medium-low shelf for a couple of hours but watch them often. After an hour and a half they will have darkened. If, however, they darken too soon put a sheet of greaseproof paper and cover them so that they won't burn. LEAVE THE OVEN AJAR,so that they will dry well. You can roll up a pot holder or a dish towel for this purpose.
Turn off the oven and leave the meringues inside for 6/8 hours.
OTHER RECIPES HERE!
A perfect idea for a gift is to melt dark chocolate and use it to make meringue cookies, such as kisses.
I made very small meringues, with a pastry bag, and I packed them in a jar, gluing on it a small tatting creation.
You can also make meringues of different shapes: empty or full, star-shaped, heart-shaped, flower ...
🅐🅟🅟🅡🅞🅥🅔🅓bySaba
S:...si...montare bene con lo zucchero a velo e cuocere a forno bassissimo...
B: Brava...ma non è così😜...anche io le ho sempre fatte con questo metodo e non mi venivano male..ma erano sempre molliccie, appiccicose...
S:...e allora cosa fai?
B: va bene lo zucchero semolato normale e si cuociono a 120/130°C🙌
S: no...non è possibile😳😳
B: eccole...
Ho visto più video di you tube e alla fine ho provato il sistema più usato e che ricordava un po' le meringhe della pasticceria vicino a casa mia quando ero piccola, belle croccanti fuori e morbide dentro.
S: Come Proust ...Alla Ricerca del Tempo Perduto...adesso allora giri la ricetta anche a me😋😍
- Prima di iniziare è bene tenere presente che le meringhe hanno un procedimento abbastanza veloce, ma occupano il forno per una decina d'ore.
- Innanzitutto pesare gli albumi. 3 albumi sono circa 100gr e bastano per una teglia di meringhe medio-grandi
- Moltiplicare il peso degli albumi per 2 volte e mezza. Questo sarà il peso dello zucchero semolato che ci serve. Nel mio caso per 100 gr di albumi servono 250gr di zucchero.
- Preriscaldare il forno statico a 120°C
- Cominciare a montare gli albumi SENZA ZUCCHERO per un paio di minuti, finchè cominciano a gonfiarsi bene. Senza lo zucchero gli albumi montano meglio. Io ho usato un frullatore e l'ho lasciato sulla seconda tacca per la velocità.
- Cominciare a mettere un terzo dello zucchero e poi ricominciare a montare per 5 minuti circa.
- A questo punto aggiungere poco alla volta il restante zucchero, sempre sbattendo con il frullatore o lasciando azionata la planetaria.
- Volendo si può aggiungere qualche goccia di succo di limone. Toglie l'odore dell'uovo e rende le meringhe più lucide. Io non l'ho usato e mi sono piaciute anche così.
- Smettere quando gli albumi sono montati belli densi. L'albume deve presentarsi un po' come una schiuma da barba, ma più densa e appiccicosa.
- Riempire una sac a poche e metterli leggermente distanziati sulla teglia ricoperta di carta forno. Per chi non ha né sac a poche né siringa per dolci, è possibile usare un cucchiaio e fare piccoli mucchietti.
- Metterli nel forno sul ripiano medio basso per un paio d'ore ma guardarli spesso. A me è bastata un'ora e mezza poi cominciavano a scurirsi troppo. Se però scuriscono prima mettere un foglio di carta forno e coprirle in modo che non brucino. IL FORNO VA LASCIATO SOCCHIUSO, potete arrotolare una presina o uno strofinaccio perché devono asciugarsi bene.
- Spegnere il forno e lasciare dentro le meringhe per 6/8 ore
ALTRE IDEE E RICETTE PER DOLCI QUI!
Un'idea perfetta per un regalo è sciogliere del cioccolato fondente e usarlo per fare biscottini di meringhe, tipo baci.
Io ho fatto meringhe molto piccole, con un sac a poche, e le ho confezionate in un barattolo frigoverre incollandogli sopra un piccolo motivo a chiacchierino.
Si possono anche fare meringhe, vuote o piene, a stella, a cuore, a fiore...
Se volete, su Instagramtrovate il video.
B:I've finally found out how to make meringues !!! 💪Un'idea perfetta per un regalo è sciogliere del cioccolato fondente e usarlo per fare biscottini di meringhe, tipo baci.
Io ho fatto meringhe molto piccole, con un sac a poche, e le ho confezionate in un barattolo frigoverre incollandogli sopra un piccolo motivo a chiacchierino.
Si possono anche fare meringhe, vuote o piene, a stella, a cuore, a fiore...
Se volete, su Instagramtrovate il video.
S: ... yes ... whisk with powdered sugar and bake at a very low temperature ...
B: Yep ... but it's not like that ... I've always made them that and they were not bad .. but they were always soggy, sticky ...
S: ... so how do you do?
B: normal caster sugar is fine and you cook them at 120/130 ° C🙌
S: no ... it's not possible😳😳
B: here they are ...I also saw more videos on Youtube and at the end I've decided to try the most used system which also reminded me a bit of the meringues from the pastry shop near my house when I was a child... they were nice crispy outside and soft inside.
S: Just like In Search for Lost Time Now by Proust...so give me this recipe!😋
Before starting remember that meringues have a fairly fast procedure, but they occupy the oven for about ten hours.
First of all weigh the egg whites. 3 egg whites are about 100gr and are enough for a medium-large meringues pan
Multiply the weight of the egg whites by 2 and a half times. This will be the weight of the granulated sugar we need. In my case for 100 gr of egg whites I used 250gr of sugar.
Preheat the static oven to 120 ° C
Begin to whisk the egg whites WITHOUT SUGAR for a couple of minutes, until they start to swell. Without the egg whites, they whisk better. I used a blender and left it on the second notch for the speed.
Start putting a third of the sugar and whisk for about 5 minutes.
At this point add the remaining sugar little by little, always whiking with a blender or a mixer..
If you want, you can add a few drops of lemon juice. It removes the smell of the egg and makes the meringues shinier. I did not use it but they were good anyway.
Stop whisking when the mounted egg whites are dense. The egg white must appear a bit like shaving foam, but denser and stickier.
Fill a sac a poche with the dough and place it in small heaps slightly spaced on a baking tray covered with greaseproof paper. If you don't have a sac à poche or a syringe, you can use a spoon and make small heaps.
Put them in the oven on the medium-low shelf for a couple of hours but watch them often. After an hour and a half they will have darkened. If, however, they darken too soon put a sheet of greaseproof paper and cover them so that they won't burn. LEAVE THE OVEN AJAR,so that they will dry well. You can roll up a pot holder or a dish towel for this purpose.
Turn off the oven and leave the meringues inside for 6/8 hours.
OTHER RECIPES HERE!
A perfect idea for a gift is to melt dark chocolate and use it to make meringue cookies, such as kisses.
I made very small meringues, with a pastry bag, and I packed them in a jar, gluing on it a small tatting creation.
You can also make meringues of different shapes: empty or full, star-shaped, heart-shaped, flower ...
🅐🅟🅟🅡🅞🅥🅔🅓bySaba
Commenti
Posta un commento