FRITTATE, FRITTATE, FRITTATE....

Spesso la cosa più antipatica e difficile da fare in una frittata è...girarla. A casa mia abbiamo ovviato al problema...
Il trucco è far cuocere la frittata sotto il coperchio a fiamma spenta.
Bisogna scaldare bene il tegame prima di mettere la frittata  o anche l'uovo in camicia. Mettere il coperchio e lasciare cuocere il tutto un paio di minuti o finché non comincia a rassodarsi sui bordi. Spegnere e lasciare  tutto coperto ancora 2/3 minuti.
Bisogna fare qualche prova perché i tempi dipendono dalla quantità di uova, dal tipo di tegame...
Se si toglie il coperchio ma le uova non hanno ancora raggiunto la densità desiderata, riaccendere il fuoco e ripetere il procedimento.

Frittata con la cipolla rossa di Breme
Frittata con zucchine e aceto di fragole

 Often the most unpleasant and difficult thing to do when cooking an omelette is ... turn it over. In our home we have solved the problem ...The trick is to cook the omelette in a pan covered by a lid with the flame out.The pan must be warmed well before putting the omelette or even the poached egg. Put the lid on and cook it for a couple of minutes or until it starts to harden on the edges. Switch off and leave everything covered for  2/3 minutes. You have to do some tests because the time depends on the quantity of eggs, the type of pan ...If you remove the lid but the eggs have not reached the desired density yet, turn the heat back on and repeat the process.

Omelette with red onion
Omelette with zucchini and strawberry vinegar

             
                                                          🅐🅟🅟🅡🅞🅥🅔🅓bySaba

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