Merluzzo su crema di patate
🇮🇹
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🇬🇧
Ingredients for 2 people:
4 pieces of fresh or frozen cod
Half a onion
A dozen cherry tomatoes
A handful of pitted black olives
The juice of half a lemon
Mashed potatoes
1 red or yellow pepper
Extra virgin olive oil
Parsley
In a pan, brown the onion with a little oil, add the cherry tomatoes cut in half and the olives. After a few minutes add the cod and add the lemon juice. Cook for about 10-15 minutes if the fish is frozen, if the fish is fresh the cooking times will be reduced by half. In a separate pan, prepare the pepper in small pieces by cooking it with a little oil for about twenty minutes.
Serve the cod on a puree base and adding the pepper and the parsely. No salt is needed
here
Ingredienti per 2 persone:
4 trancetti di merluzzo fresco o surgelati
Mezza cipolla
Una decina di pomodorini ciliegia
Una manciata di olive nere denocciolate
Il succo di mezzo limone
Purè di patate
1 peperone rosso o giallo
Olio evo
4 trancetti di merluzzo fresco o surgelati
Mezza cipolla
Una decina di pomodorini ciliegia
Una manciata di olive nere denocciolate
Il succo di mezzo limone
Purè di patate
1 peperone rosso o giallo
Olio evo
Prezzemolo
In un tegame rosolare la cipolla con poco olio, aggiungere i pomodorini tagliati a metà e le olive . Dopo qualche minuto aggiungere il merluzzo e sfumare con il succo di limone. Cuocere per circa 10-15 minuti se il pesce è surgelato, se il pesce è fresco i tempi di cottura saranno ridotti della metà. In un tegame a parte preparare il peperone a tocchetti cuocendolo con poco olio per una ventina di minuti.
Servire il merluzzo su una base di purè e aggiungendo il peperone e cospargendo con un po'di prezzemolo Non occorre usare sale.
Servire il merluzzo su una base di purè e aggiungendo il peperone e cospargendo con un po'di prezzemolo Non occorre usare sale.
🇬🇧
Ingredients for 2 people:
4 pieces of fresh or frozen cod
Half a onion
A dozen cherry tomatoes
A handful of pitted black olives
The juice of half a lemon
Mashed potatoes
1 red or yellow pepper
Extra virgin olive oil
Parsley
In a pan, brown the onion with a little oil, add the cherry tomatoes cut in half and the olives. After a few minutes add the cod and add the lemon juice. Cook for about 10-15 minutes if the fish is frozen, if the fish is fresh the cooking times will be reduced by half. In a separate pan, prepare the pepper in small pieces by cooking it with a little oil for about twenty minutes.
Serve the cod on a puree base and adding the pepper and the parsely. No salt is needed
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