BUDINO ALLA NUTELLA

 

INGREDIENTI PER 4 PORZIONI


250 G LATTE 

2 UOVA 

2 CUCCHIAI  DI NUTELLA 

30 G DI ZUCCHERO 


Il procedimento è tipo quello del cream caramel.

Fate scaldare il latte senza farlo bollire e sciogliete i due cucchiai di nutella. Lasciate raffreddare.

Mescolate, senza sbattere troppo, uova e zucchero.

Aggiungete il latte e mescolate. 

Filtrate il composto e suddividetelo in 4 coppette.

A questo punto potete metterli in forno a 140°C per 1ora e 15 minuti, mettendoli in una casseruola/teglia con dell'acqua per farli cuocere a bagnomaria;


oppure potete metterli in una pentola, sembre a bagnomaria con coperchio chiuso, e farli cuocere per 20/25 minuti.

Il secondo sistema mi piace moltissimo e ultimamente sto usando solo questo, perché è molto veloce, ho eliminato il forno e il gusto alla fine è identico.

Bisogna solo avere l'accortezza di non fare bollire l'acqua e controllare alla fine con un dito la superficie dei budini per sentire se si sono addensati bene. 

Riporre in frigo un paio d'ore.


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INGREDIENTS FOR 4 PORTIONS

250 G MILK

2 EGGS

2 SPOONS OF NUTELLA

30 G OF SUGAR


The procedure is similar to that of cream caramel.

Heat the milk without boiling it and melt the two tablespoons of Nutella. Let it cool down.

Mix, without beating too much, eggs and sugar.

Add the milk and mix.

Filter the mixture and divide it into 4 cups.

At this point you can put them in the oven at 140 ° C for 1 hour and 15 minutes, putting them in a baking pan with water to cook them in a bain-marie;  or you can put them in a pot, always in a bain-marie with the lid closed, and cook them for 20/25 minutes.


I really like the second system and lately I have been using only this one, because it is very fast, I have eliminated the oven and the taste in the end is identical.

You just have to be careful not to boil the water and at the end check the surface of the puddings with a finger to feel if they have thickened well.

Store in the fridge for a couple of hours.

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