EASY MENU' N.5
INSALATA DI PASTA
Ingredienti per 4 persone:
280 g di pasta corta
250 g di pomodorini datterino
135 g di ciliegine di mozzarella
una manciata di olive nere / verdri denocciolate
capperi sotto sale (facoltativo)
basilico
olio
sale
280 g di pasta corta
250 g di pomodorini datterino
135 g di ciliegine di mozzarella
una manciata di olive nere / verdri denocciolate
capperi sotto sale (facoltativo)
basilico
olio
sale
MELANZANE IMPANATE AL FORNO
INGREDIENTI PER 4 PERSONE
2 MELANZANE TONDE1 UOVO
LATTE
PANGRATTATO
PREZZEMOLO
SALE
OLIO
Tagliate le melanzane a fette spesse meno di mezzo centimetro.
Si dovrebbero mettere con un po' di sale a far uscire acqua e amaro...ma non lo faccio mai e nessuno ha mai reclamato.
Sbattere un uovo con 2/3 cucchiai di latte e un po' di sale e impanare con questo composto e il pangrattato.
Mettere su un foglio di carta forno appoggiato sulla griglia del forno anziché sulla teglia.
Posizionarlo sul reparto basso del forno e fare cuocere per una decina di minuti a 220°C.
Spolverizzare con prezzemolo.
ROTOLO DOLCE
marmellata di fichi
Stendere l'impasto, cospargere di marmellata e arrotolare. Infornare a180° per 20 minuti
Lasciare intiepidire, tagliare a fette e servire.
PER ALTRE RICETTE GUARDA QUI
PASTA SALAD
Ingredients for 4 people:
280g of short pasta250 g of datterino tomatoes
135 g of mozzarella cherries
a handful of black/green olives whitout stone
salted cappers (optional)
basil
oil
salt
Cook the pasta in salted boiling water. Drain and cool the pasta under cold water to stop cooking. Meanwhile put the cherry tomatoes cut in half, the mozzarella cherries and the slices olives in a large bowl. Season with salt, oil and some basil Leaves. Store in your fridge till serving.
BAKED EGGPLANTS
INGREDIENTS FOR 4 PEOPLE
2 ROUND EGGPLANTS 1 EGG
MILK
BREAD CRUMBS
PARSLEY
SALT
OIL
Cut the aubergines into slices less than half a centimeter thick.You should put some salt to let their water and bitter taste out ... but I never do it and no one has ever complained about it.
Whisk an egg with 2/3 tablespoons of milk and a little salt and bread the aubergines with this mixture and breadcrumbs. Put them on a baking sheet of parchment paper on the oven grill instead of the baking tray.
Bake for about ten minutes at 220 ° C. Sprinkle with parsley and serve.
SWEET ROLL
1 roll of pasta brisée
Fig jam
Roll out the dough, spread with jam and roll up. Bake at 180 ° for 20 minutes. After cooling, cut into slices and serve.
OTHER RECIPES HERE
🅐🅟🅟🅡🅞🅥🅔🅓bySaba
Commenti
Posta un commento